מרק טום יאם תאילנדי - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק טום יאם תאילנדי

מרק דגים תאילנדי עשיר לפי מתכון של השף יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי

דרגת קושי: קל
מרק טום יאם פלה
דודו בכר
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

ל-4 סועדים:

2 דגי ים פרוסים לרוחב לחמישה חלקים

2 בצלים פרוסים לרצועות

150 גרם פטריות שמפיניון חצויות

100 גרם פטריות יער קרועות

עגבנייה וחצי פרוסה לשש

10 גבעולי כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים "דפוקים", חתוך באלכסון

חופן פיסות שורש גלנגל

עלי קפיר ליים (רצוי חופן)

10 כפות רוטב דגים

חצי כפית מלח

10 כפות לימון סחוט (לפחות)

פלפל חריף יבש או טרי לפי הטעם

2 ליטר מים

הוראות הכנה

מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.

מוסיפים בצל ופטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים 5-4 דקות.

מוסיפים את השמפיניון לבישול של עוד כדקה.

טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את פרוסות הדג, מבשלים כ-5 דקות על אש בינונית ומכבים את האש. מפזרים מעל כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים לצד קערות אורז אישיות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות