מתכון

מרק טום יאם תאילנדי

מרק דגים תאילנדי עשיר לפי מתכון של השף יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי

יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק טום יאם פלה
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 2 דגי ים פרוסים לרוחב לחמישה חלקים
  • 2 בצלים פרוסים לרצועות
  • 150 גרם פטריות שמפיניון חצויות
  • 100 גרם פטריות יער קרועות
  • עגבנייה וחצי פרוסה לשש
  • 10 גבעולי כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 3 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים "דפוקים", חתוך באלכסון
  • חופן פיסות שורש גלנגל
  • עלי קפיר ליים (רצוי חופן)
  • 10 כפות רוטב דגים
  • חצי כפית מלח
  • 10 כפות לימון סחוט (לפחות)
  • פלפל חריף יבש או טרי לפי הטעם
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.

מוסיפים בצל ופטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים 5-4 דקות.

מוסיפים את השמפיניון לבישול של עוד כדקה.

טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את פרוסות הדג, מבשלים כ-5 דקות על אש בינונית ומכבים את האש. מפזרים מעל כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים לצד קערות אורז אישיות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ