מתכון

סלט קלמרי תאילנדי (יאם פלהמוק)

סלט תאילנדי קלאסי ממתכון של השף יריב מלילי מבית תאילנדי

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
יאם פלהמוק (סלט קלמרי)

רכיבים

  • 2 דיונונים טריים ונקיים חתוכים לרוחב, כולל הראש, חלוטים למשך כ-45 שניות
  • גבעול סלרי אמריקאי חתוך לאלכסון בפרוסות דקות
  • 5 עגבניות שרי פרוסות לרבעים
  • חצי בצל פרוס דק לאורך
  • גבעול בצל ירוק (רק העלים) חתוך לפרוסות של 5 ס"מ
  • פלפל צ'ילי אדום וירוק בתוספת שן שום כתושים יחדיו במכתש ועלי
  • 2.5 כפות רוטב מי דגים
  • כף וחצי מיץ ליים או לימון סחוטים
  • כף רוטב סיראטצ'ה

הוראות הכנה

בכלי ערבוב מכניסים את כל המרכיבים. את רוטב מי הדגים והתבלינים מוסיפים בסוף. מערבבים בעדינות, עד שכל הטעמים מתפזרים היטב, ומגישים.

תגובות