דג צלוי על פירה חציל ושעועית לבנה

מנה עיקרית קלה ומעניינת שהיא קלאסיקה עם טוויסט

רינת צדוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דג צלוי על פירה חציל ושעועית לבנה של רינת צדוק.
רינת צדוק
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

משרים את השעועית הלבנה במים במשך הלילה, מחליפים את המים לפחות פעמיים במהלך ההשריה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג ים טרי (או מוסר ים או לברק)

  • 200 גרם שעועית לבנה מושרית במים ללילה

  • 1 חציל בלדי גדול

  • 2-3 עלי מרווה טריים

  • 2 ענפי תימין קטנים

  • 2 שיני שום קלופות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • מיץ מחצי לימון

  • שמן זית

  • 1/2 כפית זרעי כמון כתושים

הוראות הכנה

שורפים את החציל על אש גלויה (פחמים או להבות), מנקים מהעוקץ והקליפה השרופה.

מכסים את השעועית במים ומבשלים אותה עם השום ועשבי התיבול עד לריכוך. מסננים את השעועית ממי הבישול ושומרים אותם בצד.

בעזרת עלי ומכתש או מעבד מזון, טוחנים גס מאוד את השעועית. מוסיפים את החציל הקלוי והכמון ומערבבים. אם התערובת יבשה, מוסיפים מעט ממי הבישול. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט לימון.

מורחים את הדג במעט שמן זית, מלח ופלפל וצורבים אותו במשך שתי דקות על צד העור. הופכים וצורבים עוד חצי דקה.

הרכבת המנה:

מניחים תלולית פירה שעועית על צלחת ומעליה פילה דג צלוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ