דג במעטפת עם גבינת סנט מור ועלי גפן

פילה דג בתנור, עשוי משתי פרוסות דג וביניהן פרוסה דקיקה של גבינת סנט מור חריפה, כרוך בעלי גפן. התוצאה: מנה קלה ומהירה להכנה, עם המון טעם ומעט קלוריות

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דג במעטפת עם גבינת סנט מור ועלי גפן.
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

אפייה בנייר פרגמנט עם יין לבן יבש היא שיטה מצוינת להבטיח מנה עסיסית ללא צורך בכמויות גדולות של שמן. כאן שכללנו את השיטה, כשהכנו מעין כריך משתי פרוסות דג וביניהן פרוסה של גבינת סנט מור, ועטפנו את “כריך הדג” בעלי גפן (שהם כשלעצמם כמוסת טעם).

רכיבים

  • כ-16 עלי גפן טריים (אפשר להשתמש גם במשומרים, שטופים ומסוננים)

  • 4 דגי ברבוניה גדולים מפולטים (אפשר להשתמש גם בפילטים של דגי דניס)

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

  • 8 פרוסות דקיקות של גבינת סנט מור

  • 4 כפיות שמן זית

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

פורסים ארבעה ריבועי נייר אפייה על תבנית.

מניחים 2-3 עלי גפן (כמצע) על כל נייר. מניחים במרכז העלים פילה דג מתובל במלח ופלפל, כשהעור כלפי מטה.

מניחים על כל פילה דג שתי פרוסות גבינה ומזלפים כפית שמן זית. מכסים בפילה שני ליצירת “כריך דג”, מניחים עלה גפן (או שניים, תלוי בגודל) ומקפלים את העלים כך שיעטפו את הדג לכריך. מזלפים יין לבן וסוגרים את נייר האפייה היטב, כדי שלא יברחו נוזלים או אדים באפייה.

אופים כ-15 דקות, עד שהנייר משחים והדגים אפויים אך לא מיובשים. מגישים בתוך נייר האפייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ