פילה סלמון ומנגולד מאודים בקרם חמציצים

מנה צרפתית קלאסית. בצרפת נהוג לפרוס את הסלמון לצורת פרפר, כאן חתכנו אותו לנתחים אישיים

איל לביא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
איל לביא, שף אורח
פילה סלמון ומנגולד מאודים בקרם חמציצים.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 4 נתחי סלמון ללא עצמות ועור

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • 1 כוס ציר דגים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

  • 1 צרור עלי מנגולד, גבעולים קצוצים ועלים חתוכים לרצועות

  • מלח

  • פלפל לבן

לקרם החמציצים:

  • 100 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

  • 1 צרור עלי חמציץ מופרדים מהגבעולים (כ-250 גרם)

  • 2 שיני שום קלופות

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל לבן טחון טרי

הוראות הכנה

הכנת קרם החמציצים:

טוחנים את החומרים במעבד מזון לממרח אחיד.

הכנת המנה:

מביאים לרתיחה יין לבן בסיר רחב ונמוך ומבשלים שלוש דקות על להבה בינונית עד שכל האלכוהול מתאדה. מוסיפים ציר דגים וגבעולי מנגולד ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מוסיפים נתחי סלמון, מכסים ומבשלים חמש דקות על להבה בינונית. הופכים את הנתחים, מוסיפים עלי מנגולד ושמנת מתוקה, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומתחילים להוסיף חמאה בהדרגה תוך כדי נענוע הסיר עד להיטמעות החמאה. מפעם לפעם הופכים את הדגים, כדי שייעטפו ברוטב.

מתקנים תיבול ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ