קדרת לברק בנוסח מרסיי

מכינים מרק דגים עשיר עם עגבניות, טרגון, אניס וזעפרן. מוסיפים תפוחי אדמה ומחזקים בירקות פריכים ופרנו

רובי פורטנוי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קדרת לברק בנוסח מרסיי.
רובי פורטנוי
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.15 שעות

אחרי 20 דקות מקבלים קדרת דג ארומטית. להכנת הקדרה דרוש ציר דגים. אם אין לכם כוח להכין, אפשר לקנות אצל מוכר הדגים.

נערכים מראש:

מכינים את המרק עד שלושה ימים מראש ואת תפוחי האדמה בזעפרן עד יום מראש. מבשלים את הדג רק בסמוך להגשה. אם אין לברק גם דניס, בס או מוסר יתאימו.

רכיבים

  • 2 דג לברק שלמים במשקל 1 קילו, נקיים מקשקשים וזימים

  • מלח

  • 3 תפוחי אדמה גדולים בהירים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 10 חוטי זעפרן

למרק:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 בצל חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 1 פקעת שומר חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ (לא חובה)

  • 10 חוטי זעפרן

  • 3 שיני שום כתושות

  • 5 עגבניות תמר חתוכות לרבעים בקליפתן

  • ½1 ליטר (כ-6 כוסות) ציר דגים

  • 1 כוכב אניס

  • 2-3 עלי טרגון

  • פלפל שאטה גרוס, לפי מידת החריפות הרצויה

  • מלח

לגרניטור (תוספת ירקות):

  • 1 חבילה (200 גרם) ראשי באק צ'וי גדולים

  • 1 גזר קלוף וחתוך למקלונים

  • 1 בצל חתוך למקלונים

  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כף פרנו (או ערק או אוזו)

הוראות הכנה

מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל, גזר, שומר וזעפרן כחמש דקות עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים שום ועגבניות ומבשלים חמש דקות נוספות.

מוסיפים ציר, כוכב אניס, טרגון, פלפל חריף ומלח ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות.

בינתיים, מבשלים את תפוחי האדמה: מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים תפוחי אדמה וזעפרן ומבשלים ברתיחה עדינה 10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין יציבים. מסננים.

מסננים את המרק ומעבירים למחבת גדולה ועמוקה.

מכינים את תוספת הירקות: מערבבים את כל החומרים בקערה.

מוסיפים למרק את תפוחי האדמה והירקות. מניחים במרכז את הדג ומביאים לרתיחה עדינה. מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהדג מבושל לגמרי ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ