סרדינים ממולאים של אוזריה

מנה ראשונה קיצית מושלמת – פריכה מבחוץ, חמצמצה ועשבונית מבפנים ומתאימה מאוד לאירוח

אביבית פריאל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9376525
אביבית פריאל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

מגישים את הסרדינים על מצע של יוגורט, שנותן ממד נוסף של רעננות. מומלץ להשתמש ביוגורט כבשים – הוא שמנתי יותר ויש בו מליחות עדינה. בקשו ממוכר הדגים שיכין את הסרדינים למילוי או שתעשו את זה לבד – הוראות בגוף המתכון.

רכיבים

  • 1/2 קילו סרדינים טריים

  • 15-20 עלי גפן כבושים שטופים היטב

  • שמן זית להברשה

למלית:

  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

  • 1/4 כוס פטרוזיליה

  • 1 שן שום כתושה

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 כף לימון כבוש קצוץ

  • קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 1 כוס יוגורט 15% שומן

  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

עושים חתך בבטן מהראש לכיוון הזנב, מוציאים את הקרביים ומסלקים את האדרה. שוטפים היטב ומייבשים.

ממלאים כל סרדין בכפית אחת מלית, עוטפים בעלה גפן ומברישים בשמן זית.

צולים על הגריל (או במחבת פסים) כשתי דקות מכל צד עד שעלי הגפן מקבלים סימני חריכה

יוצקים שלוש כפות יוגורט לצלחת הגשה ומסדרים עליהן 3-4 סרדינים צלויים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצ'ילי ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ