פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים

מנה מרשימה, אבל כזו דורשת מעט מאוד עבודה

שאדי בשארה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שאדי בשארה, שף אורח
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים צעירים של שאדי בשארה.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 5 נתחי פילה פרידה (250 גרם כל פילה)

  • 5 כפות שמן זית

  • 4 שיני שום כתושות

  • 5 ענפי תימין

  • מלח

  • פלפל שחור

לסלט:

  • 400 גרם עדשים שחורות מבושלות

  • 1 חבילה תערובת עלים (חסה, רוקט, נבטי חמנייה, מיקרו אפונה)

  • 4 כפות שמן

  • מלח

  • פלפל שחור

  • חופן תימין

  • מיץ לימון סחוט מלימון אחד

לרוטב הטחינה:

  • 1 כוס טחינה גולמית

  • 2 כוסות מים קרים

  • 3 כפות יוגורט

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כפית מלח

  • 3 כפות מיץ לימון סחוט

הוראות הכנה

מערבבים את נתחי הפילה עם שמן הזית, השום, התימין והתבלינים.

מסדרים את הנתחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שבע דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

בינתיים, מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

לקראת ההגשה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד קבלת מרקם חלק. מסדרים את הסלט בצלחת, מניחים את נתחי הדג, יוצקים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ