גינת טרטר מוסר ים וצזיקי

מנה חגיגית לאירוח וקלה להכנה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
ג'ינג'ר טרטר מוסר ים וצזיקי של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 2 פילטים מוסר ים

  • 1 מכל שמנת להקצפה (250 גרם)

  • 1 כף חומץ פטל

  • 3 מלפפונים גדולים

  • שן שום

  • מכל יוגורט יווני

  • כף מיונז

  • בצל סגול

  • 1/4 צרור שמיר

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הטרטר:

חותכים את הפילטים של הדג לקוביות קטנות. את הבצל הסגול קוצצים דק-דק.

בקערה, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את הדג והבצל הקצוצים וכף חומץ פטל, ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים במקרר.

הכנת הציזיקי:

קולפים וקוצצים שני מלפפונים לקוביות קטנות. קוצצים את השמיר ושמים בקערה (משאירים בצד כמה גבעולים לקישוט המנה). מוסיפים יוגורט, שן שום כתושה וכף מיונז. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל שחור.

הרכבת המנה:

את המלפפון הנותר פורסים לעיגולים דקים (עדיף במנדולינה). חוצים את העיגולים לשניים. מניחים רינג בצלחת הגשה ומסדרים את פרוסות המלפפון במעגל בתוך הרינג. ממלאים עד חצי הגובה בצזיקי ומשלימים עם הטרטר. מקשטים בגבעולי שמיר (לא חובה) ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ