בורי צרוב עם עגבניות, שעועית ועלי מורינגה

מנת בורי יצירתית שמשלבת גם עלי מורינגה, שמוסיפים אקזוטיקה ובריאות למנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות
בורי צרוב עם עגבניות, שעועית ועלי מורינגה של שף מאיר עזר ושף ניב כהן.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 4 עגבניות

  • 200 גרם שעועית רחבה

  • 4 פילטים של בורי ללא עצמות (200 גרם כל אחד)

  • קליפת לימון אחד מגוררת לרצועות (זסט)

  • 4 עלי מרווה קצוצים

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 12 זיתי קלמטה

  • 1.5 חבילת עלי מורינגה

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 2 גבעולי תימין

  • שמן זית

הוראות הכנה

חוצים את העגבניות לשניים, מתבלים במלח, פלפל, תימין ושמן זית. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה.

חולטים את השעועית במי מלח כשתי דקות ומקררים במי קרח.

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מניחים את הדג עם העור כלפי מטה ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים את עלי המרווה והשום. מוסיפים את השעועית.

אחרי כשלוש דקות הופכים בעדינות את הדג ומוסיפים את העגבניות הצלויות, הזיתים ועלי המורינגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ