מחבת דג ים בדלעת, שום ועשבים

גרסה עדכנית לדג המרוקאי: הארטישוק הירושלמי והדלועים מחליפים את העגבניות, והעלים הירוקים מוסיפים נגיעה רעננה למנה

רינת צדוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רינת צדוק
מחבת דג ים בדלעת, שום ועשבים של רינת צדוקצילום: חיים יוסף

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית

  • 250 גרם דלעת טריפוליטאית חתוכה לקוביות בגדול 3X3 ס"מ

  • 4 ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס גס

  • 8 שיני שום פרוסות

  • 4 פלפלי צ'ילי יבשים שלמים

  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי

  • 1 כף זרעי כוסברה קלויים וכתושים

  • 1 כפית מלח

  • 4 פילה דג ים טרי

  • 1/2 צרור כוסברה

הוראות הכנה

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים דלעת וארטישוק ירושלמי תוך כדי ערבוב־הקפצה. מוסיפים שום, פלפלים, זרעי כוסברה ומלח ומניעים את המחבת מצד לצד.

מוסיפים למחבת את הדגים, מפזרים עלי כוסברה שלמים, מכסים ומבשלים 10־8 דקות. יוצקים את הנוזלים על הדגים תוך כדי טיגון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ