סשימי של דג לבן על גזר צלוי והדרים
מנות של דגים נאים אוהבות פרטנרים חמוצים או מתוקים - כאן יש את שניהם

אל תיבהלו מכמות ההדרים - אחרי הפילוט נותר ממש מעט.
רכיבים
350 גרם פילה דג לבן (פרידה או לברק) ללא עצמות ועור חתוך לרצועות דקות מאוד
4 גזרים בינוניים חצויים לאורכם
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
1 אשכולית אדומה
2 תפוזים
1 פומלית
1 כף מיץ לימון
מעט עלי חרדל
הוראות הכנה
מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מתבלים את הגזרים בשתי כפות שמן זית ומלח ומניחים בתבנית.
צולים 10 דקות עד שהגזרים מזהיבים קלות ומצננים.
מפלטים אשכולית, תפוזים ופומלית ושומרים את המיץ שנוצר בתהליך הפילוט (סוחטים גם את מה שנותר מהפרי לאחר הוצאת הפלחים).
מערבבים שלוש כפות מיץ הדרים עם מיץ לימון, יתר שמן הזית, מלח ופלפל לקבלת וינגרט.
הרכבת המנה:
מסדרים גזרים בצלחת, מניחים עליהם את רצועות הדג ופירות ההדר ומפזרים עלי חרדל. יוצקים את הווינגרט ומגישים מיד.