קרפצ'יו דג מתובל בקרם יוגורט וסלק כבוש

מנת דגים נאים קלה, עדינה ואידיאלית לאירוח

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אלרן בוזגלו, שף אורח
קרפצ'יו דג מתובל בקרם יוגורט, סלק כבוש ועירית קצוצה של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 70 גרם מוסר

  • 70 גרם סלמון

  • 1 צנון

  • 1 סלק

  • מיץ לימון

  • 1 כף שמן זית

  • חופן עירית קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור

לקונקסה עגבניות:

  • 1 עגבנייה

לתחמיץ סלק:

  • 1 סלק

  • 1/2 בצל פרוס דק

  • 1 כוס חומץ

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 כוס מים

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 1 כף מלח

לקרם יוגורט:

  • 100 גרם יוגורט עזים 4.5% שומן

  • 1 כף עירית קצוצה

  • 1 כף שמיר קצוץ

הוראות הכנה

הכנת קונקסה העגבניות:

חורצים איקס בסכין בחלקה העליון של העגבנייה ומכניסים למים רותחים ל-30 שניות. מוציאים את העגבנייה, מקלפים אותה וחותכים לרבעים. מוציאים את מילוי העגבנייה וחותכים את השאר לקוביות קטנות ושוות.

הכנת תחמיץ הסלק:

מבשלים את הסלק עד שאפשר לנעוץ בו מזלג (אבל שלא יהיה רך מדי). קולפים ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 3 ס"מ. מסדרים לסירוגין בקערה עמוקה שכבות של סלק ושכבות של פרוסות בצל. מערבבים בסיר קטן את שאר החומרים, מרתיחים ויוצקים מיד על פרוסות הסלק והבצל. מצננים ומכסים.

הכנת קרם היוגורט:

מתבלים יוגורט עזים עם עירית, שמיר וקורט מלח ומערבבים.

הרכבת המנה:

עוטפים את חתיכות הדגים ביריעת ניילון הפרדה ודופקים אותן בצדו החלק של פטיש מטבח לקבלת קרפצ'יו. מניחים על צלחת הגשה. סוחטים לימון טרי, מוסיפים שמן זית, עירית קצוצה, מלח, פלפל וקונקסה עגבניות. חותכים סלק וצנון לעיגולים דקים ומוסיפים חמש כפיות קרם יוגורט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ