ברמונדי שלם בגריל עם צ'אטני עשבי תיבול

מתכון קליל שמציע היכרות עם דג הברמונדי, ושם אותו על הגריל

לויה אליעזר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לויה אליעזר, שף אורח
ברמונדי שלם בגריל עם צ'אטני עשבי תיבול של שף לויה אליעזר.צילום: הדס ניצן

רכיבים

  • 2 דגי ברמונדי שלמים נקיים

  • 6 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור

לצ'אטני:

  • 1 צרור כוסברה

  • 1/2 צרור נענע

  • 1/2 פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים (או לפי הטעם ורמת החריפות)

  • 1 לימון

  • 4 ס"מ שורש ג’ינג’ר טרי

  • 6 כפות שמן זית

  • מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

חורצים שלושה חריצים אלכסונים לאורך שני צידי הדגים. מורחים כל דג בשלוש כפות שמן זית, ובוזקים עליהם מעט מלח ופלפל שחור. צולים את הדגים בתנור כ-20 דקות.

בזמן שהדגים בתנור מכניסים את כל חומרי הצ'אטני למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד במרקם של פסטו. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

הגשה: מניחים את הדגים על צלחות הגשה ויוצקים מהרוטב על החריצים שחרצנו בדגים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ