קובנייה לברק עם זרעי עגבניות וקרעי לחם

מנה מסורתית מהמטבח הערבי המקומי, כאן בגרסה עם דג, עגבניות וגבינת לאבנה מתובלת

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אלרן בוזגלו, שף אורח
קובנייה לברק עם זרעי עגבניות וקרעי לחם בקציפת לבנה של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

לקציפת לאבנה וזעתר:

  • 1 כף זעתר יבש

  • 1 כפית סומק

  • 120 גרם גבינת לאבנה (חצי כוס)

לקובנייה לברק:

  • 120 גרם פילה לברק ללא העור

  • 2 עגבניות

  • 2 פרוסות לחם מיום קודם

  • 3 כפות שמן זית

  • 3 עלי תימין

  • 1 כף שומשום

  • 1 כוס בורגול

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כפית מיץ לימון

  • חופן עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעול

  • 1 בצל אדום קטן

  • חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה

הכנת הקציפה:

מוסיפים כף זעתר וכפית סומק ל-½ כוס לבנה ומקציפים בבלנדר ידני.

הכנת הקובנייה:

חוצים שתי עגבניות ומרסקים בפומפייה. בוצעים ביד את הלחם לחתיכות קטנות, יוצקים מעל שתי כפות שמן זית, בוזקים תימין ושומשום ומכניסים לתנור ל-15 דקות ב-180 מעלות.

משרים כוס בורגול במים חמים מומלחים בכפית מלח עד שהבורגול יספוג את כל המים.

חותכים את הדג לקוביות קטנות, מתבלים בכפית מיץ לימון ובכף שמן זית ומערבבים. מוסיפים את הבורגול ומערבבים שוב. מוסיפים את חתיכות הלחם ושתי כפות קציפת לבנה, מפזרים מעל את זרעי העגבנייה, את חתיכות הפטרוזיליה, הבצל ועלי הכוסברה, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ