סרטנים ברוטב חמציץ

החורף הוא לא רק עונת עלי הבר, אלא גם עונת הדגה ופירות הים. שף עידו קרמסקי (ג'וז ולוז) משלב ביניהם במנה אחת

עידו קרמסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עידו קרמסקי, שף אורח
סרטנים ברוטב חמציץ של שף עידו קרמקסקי.צילום: רן בירן

רכיבים

  • 6-8 סרטנים

  • קמח לבן לקימוח

  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב: 

  • 1/2 קילו עלי חמציץ נקיים מגבעולים (או גרגר נחלים)

  • 4 גבעולי מנגולד גדולים

  • 3 שיני שום פרוסות

  • מעט פלפל ירוק חריף פרוס

  • 200  מ"ל שמן זית

  • 4 גרם מלח

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

קוצצים את המנגולד ומטגנים במחבת עם שמן זית על להבה נמוכה. כשגבעולי המנגולד הופכים שקופים מוסיפים את השום והפלפל החריף. בוחשים ומטגנים יחד דקה.

מוסיפים את עלי החמציץ, ממליחים ובוחשים. כשהעלים נמסים, כדקה או שתיים לאחר שנוספו למחבת, מקררים את התבשיל. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה לכלי אחר.

הכנת הסרטנים והרכבת המנה: מנקים את הסרטנים, ומקמחים.

מטגנים את הסרטנים בשמן עמוק בסיר (כשתיים עד שלוש דקות, תלוי בגודלם). מעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג וממליחים מעט.

מניחים כמה כפות רוטב על צלחת הגשה ומניחים על הרוטב את הסרטנים בעודם חמים (אפשר בשלב זה לחצות את כל סרטן לשניים).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ