טל סוחמי ואלעד דגן, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טל סוחמי ואלעד דגן, שפים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות
דגים מלוחים בתחמיץ חם של מנסורה.צילום: רן בירן

רכיבים

  • 1/2 קילו סרדינים נקיים ומפולטים

לתחמיץ:

  • 1/2 בצל לבן קצוץ

  • 1/2 גבעול כרשה קצוץ

  • 1 גבעול סלרי קצוץ

  • 1 גזר קצוץ

  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות

  • 3 גבעולי תימין

  • 1 עלה דפנה

  • 200 מ"ל מים

  • 100 מ"ל שמן זית

  • 40 מ"ל חומץ שרי

הוראות הכנה

1. בסיר קטן מאדים את הירקות הקצוצים במעט שמן זית. מוסיפים את הנוזלים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים על חום נמוך למשך חמש דקות. מסננים ומחזירים לקלחת קטנה.

2. במחבת טפלון חמה מטגנים את הפילטים של הסרדין רק על הצד של העור עד שבשר הסרדין עדיין חצי נא. את הדג המטוגן מניחים עם העור כלפי מעלה בתבנית.

3. מרתיחים את התחמיץ ושופכים רותח על הסרדינים שבתבנית. מאחסנים במקרר למשך כמה שעות (רצוי לילה שלם).

4. מגישים בתוספת שמנת חמוצה, סלט עגבניות ופלצעלך (לחמניות בצל ופרג).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ