לביבות מוסר ים

דרך יצירתית ומרעננת להכנת לביבות עם דגים, שמגישים לצד רוטב יוגורט רענן

יואב שוורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יואב שוורד
לביבות מוסר ים של יואב שוורד.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1 קילו פילה מוסר ים טרי

  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק

  • 5 שיני שום טריות, קצוצות דק

  • 1 צרור פטרוזיליה טרייה שטופה

  • 1 צרור כוסברה טרייה שטופה

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף כמון

  • 1/2 כפית צ'ילי

  • 1 כפית מלח דק

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

  • 1 כוס שמן זית (קנולה או חמניות) לטיגון

לרוטב היוגורט:

  • 1 כוס יוגורט

  • 3 שיני שום מעוכות

  • 5 כפות שמן זית

  • קורט מלח דק

  • קורט פלפל שחור גרוס טרי

  • 1/2 כפית טרגון קצוץ

  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

קוצצים היטב את שיני השום ומערבבים את כל החומרים עם היוגורט.

הכנת הלביבות:

קוצצים היטב בסכין שף חדה או בסכין קיצוץ כבדה את פילה הדג. מערבבים עם כל המרכיבים האחרים (בצל, שום, עשבי תיבול, חמאה מומסת, שמן ותבלינים) עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה. יוצרים לביבות בגודל זהה.

מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מטגנים את הלביבות עד עשייה (כשלוש דקות מכל צד).

מגישים חם עם רוטב היוגורט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ