קלמרי צרוב עם סלסה משמש
כשהקיץ צעיר ומשתולל בחוץ, פירות ים עם סלסת פירות חריפה הם המנה הכי שפויה שאפשר לתקתק במטבח
מיכל מוזס

קלמארי צרוב עם סלסה משמש של מיכל מוזס.צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
20 דקותנצלו את החלון הצר של תקופת המשמשים, אבל בהמשך תוכלו להכין את המנה גם עם שזיפים, מנגו או אפרסקים. רק הקפידו להכין בסמוך להגשה.
רכיבים
600 גרם קלמרי מנוקים וחרוצים בסכין בדוגמת שתי וערב
שמן זית לצריבה
לסלסה:
4 משמשים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף מיץ לימון
1 שן שום קצוצה דק
1/2 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
הוראות הכנה
הכנת הסלסה:
מערבבים כל החומרים יחד בקערה.
הכנת הקלמרי:
מחממים מחבת כבדה (או גריל) עם שמן וצורבים את הקלמארי מכל הצדדים כדקה עד שהם מוכנים.
הרכבת המנה:
מעבירים את הקלמארי לצלחות הגשה ומגישים עם הסלסה.