דגים נאים ומעולים בנוסח הבית

לדג טרי במיוחד יש מתיקות עדינה. כדי להגיע לביס מאוזן תמיד כדאי לצוות לו משהו חריף, משהו חמצמץ ומשהו רענן ופריך. התוצאה: אושר עילאי

רן שמואלי, זהר שמואלי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דגים נאים נוסח הבית של זהר ורן שמואלי.
רן שמואלי, זהר שמואלי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

התיבול משתנה לפי מצב הרוח והרכב הארוחה, אבל העיקרון זהה: דגים נאים אוהבים חמיצות, חריפות ומליחות, אבל בעדינות, כדי לא להאפיל על טעמי הדגים העדינים. במתכון הזה אין כמויות מדויקות, רק עקרונות כלליים.  

רכיבים

  • 240 גרם פילה דג ים טרי (אינטיאס, טרחון, לוקוס או פלמידה) — כ-60 גרם לאדם

  • שמן זית איכותי

  • מלח ים גס

  • פלפל שחור גרוס

משהו חריף

  • פלפל צ'ילי ירוק או אדום קצוץ

משהו חמצמץ

  • מיץ לימון סחוט או תפוז או עגבנייה

ירק

  • אספרגוס חלוט או עלי רוקט או שומר קצוץ

ועוד מרקם (לא חובה)

  • לימון כבוש או זיתים קצוצים או בצל קצוץ קטן או עשב תיבול קצוץ

הוראות הכנה

פורסים את הדג הטרי לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת. מפזרים מלח, משהו חריף, משהו חמצמץ, את הירק שבחרתם ואת המרכיב הנוסף (אם יש), מזלפים מעל הכל שמן זית ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ