סלט קיסר דגים

הרעיון הוא שכל סועד ירכיב לעצמו ביס שיש בו גם עלי חסה מתובלים, גם דג צרוב וגם רוטב עז טעם

ענר בן רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט קיסר דגים של שף ענר בן רפאל.
ענר בן רפאל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

הסלנובה שאנחנו מעדיפים, מגיעה היישר מהמגדלים היא לא הידרופונית כמו רוב הסלנובות, אלא עולה מהאדמה, והיא כמו תכשיט, ולכן רצינו להשאיר אותה בשלמותה, מלווה בחומרי גלם מקומיים מעולים.

רכיבים

  • 1 פילה אינטיאס במשקל כ-100 גרם נקי מעור ועצמות

  • שמן זית

  • מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

  • 1 ראש חסה סלנובה

לרוטב:

  • 2 ביצים גדולות

  • 25 גרם דג מלוח לקרדה

  • 1 שן שום בינונית

  • 20 גרם פלפל צ'ילי מותסס (ראו מתכון למעלה)

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 100 גרם גבינת פקורינו

  • מיץ מ-1/2 לימון

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מבשלים את הביצים במי מלח רותחים דקה וחצי בלבד. מעבירים מיד למי קרח. מסננים ומצננים. שוברים את הביצים ומעבירים למעבד מזון או בלנדר (מגרדים עם כפית גם את החלקים שנדבקו לקליפת הביצה), מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הדג:

מושחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מלהיטים מחבת ברזל וצורבים את הדג כ־40 שניות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופרוסים דק כשהדג עדיין נא מבפנים.

מסדרים את החסה בצלחת הגשה, מזלפים על כל עלה חסה כף מהרוטב, מסדרים ליד את פרוסות הדג ויוצקים עוד מעט מהרוטב לצדו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ