לוקוס אפוי עם אריסה, לימונים וקישואים

חשוב לתת לו טיפול מלכותי: אפייה מדויקת ולא ממושכת מדי ותיבול שמחמיא לטעמו

רועי ענתבי וישי מלכוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לוקוס אפוי עם אריסה, לימונים וקישואים.
רועי ענתבי וישי מלכוב
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

הצלחתם להשיג לוקוס לחג? הבטחתם לעצמכם שנה מצוינת וכנראה גם נפרדתם מסכום כסף לא מבוטל. לכן חשוב לתת לו טיפול מלכותי: אפייה מדויקת ולא ממושכת מדי ותיבול שמחמיא לטעמו.

רכיבים

  • 1 (6 קילו) דג לוקוס שלם ונקי

  • 1/2 כוס אריסה

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים

  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס

  • 8 קישואים בלאדי קטנים וחצויים לאורכם

  • 1/2 צרור תימין

  • 1/4 צרור עלי זעתר

  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

  • 2 לימונים חתוכים לרבעים

להגשה:

  • 1 גביע (200 מ”ל) יוגורט איכותי

  • שמן זית, לזילוף

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מורחים את הלוקוס באריסה ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הדג בתבנית ומכניסים לבטנו חלק מעשבי התיבול ואת הלימונים. מסדרים את הירקות ושאר עשבי התיבול סביב הדג ומתבלים אותם בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

צולים את הדג כ-30 דקות ובודקים: הדג מוכן כאשר הבשר נפרד בקלות מהעצם. מגישים עם הירקות שנצלו לצידו. מוסיפים יוגורט ומזלפים מעל שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ