טונה בכבישה חמה על סלט קולרבי וגבינה בולגרית

מהמטבח האסיאתי מגיעה טכניקת הכבישה החמה, ומהמטבח הצפון אפריקאי - הטעמים. התוצאה: דג עסיסי במיוחד שהולך נהדר עם סלט פריך של קולרבי וגבינה בולגרית

איילת לטוביץ'
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
איילת לטוביץ'
טונה בכבישה חמה על סלט קולורבי וגבינה בולגרית של שפית איילת לטוביץ'.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 600 גרם פילה טונה טרייה

לנוזל הכבישה:

  • 1 כוס שמן זית

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 1/2 כוס לימונים כבושים

  • 1/2 כפית פלפל שאטה טחון

  • מלח

לסלט:

  • 3 קולרבי קלופים, חצויים ופרוסים דק

  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס

  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה

  • 2 כפות מיץ לימון

  • מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

הכנת נוזל הכבישה והטונה:

טוחנים את חומרי הכבישה במעבד מזון לתערובת אחידה. יוצקים לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

מוסיפים את הטונה ומבשלים שלוש דקות. מסירים מהכיריים ומשהים את הטונה בנוזל חצי שעה.

מוציאים את הטונה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

הרכבת הסלט:

מערבבים קולרבי, גבינה, פטרוזיליה, מיץ לימון ומלח בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מסדרים את פרוסות הטונה ויוצקים מעל את נוזלי הכבישה. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ