פילה ברבוניה על פירה תפוחי אדמה וסלרי

מנה שתתאים לארוחת ערב של חולין כמו גם לשולחן החג

ויקטור גלוגר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ויקטור גלוגר, שף אורח
פילה ברבוניה על מחית תפוחי אדמה וסלרי ברוטב מרק דייגים של השף ויקטור גלוגר.צילום: נמרוד סונדרס

רכיבים

  • 8 דגי ברבוניה מפולטים בגודל בינוני (שומרים את האדרות לציר דגים)

  • 4 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל

למחית תפוחי האדמה והסלרי:

  • 1 תפוח אדמה גדול

  • סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות

  • 4 כפות שמן זית

  • קצת חלב

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור

לרוטב הדייגים:

  • 3/4 ליטר מים

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום כתוש

  • 2 עגבניות בשלות מרוסקות

  • קצת סלרי אמריקאי חתוך דק

  • לבן של כרישה חתוך דק

  • 2 עלי דפנה

  • קורט תימין

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

בסיר קטן מרתיחים 3/4 ליטר מים עם האדרות של הדגים, עלה דפנה וקורט תימין ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה. מסננים.

בסיר אחר מאדים יחד את הבצל, השום, הסלרי והכרשה, ממליחים מעט ומבשלים כשלוש דקות. מוסיפים את העגבניות ואת ציר הדגים שהכנו קודם לכן, מבשלים כ־20 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר, מוסיפים כף פפריקה מעושנת ומתבלים עם מלח ופלפל.

הכנת מחית תפוחי האדמה והסלרי:

מבשלים את תפוחי האדמה והסלרי בסיר עם מים. כשהם רכים, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה, מוסיפים את שמן הזית והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מעט חלב חם עד לקבלת המרקם הרצוי.

הכנת הדגים:

מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. במחבת טפלון מחממים את שמן הזית ומטגנים את הדגים, קודם כל בצד של העור, והופכים.

הרכבת המנה:

מניחים במרכז ארבע צלחות קטנות את המחית, מעל שני פילטים על כל צלחת ומסביב יוצקים את הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ