צ'אנקים של מוסר על קונפי שרי סרירצ'ה

מנה מלאת טעמים, עסיסית ופיקנטית שמשלבת דג, קונפי עגבניות שרי וסלסת עגבניות

מורן לידור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מורן לידור
צ'אנקים של מוסר על קונפי שרי סריראצ'ה עם סלסה קרה של עגבניות של שף מורן לידור.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור

רכיבים

לדג:

  • 1 קילו פילה מוסר, נקי וחתוך לחמישה נתחים

  • 2 כפות שמן זית

  • קורט מלח גס

  • קורט פלפל שחור גרוס

לקונפי שרי:

  • 500 גרם עגבניות

  • 5 שיני שום

  • 3 ענפי תימין

  • 2 תרמילי הל פתוחים

  • שמן קנולה לכיסוי כל החומרים

  • 1 כף רוטב סרירצ'ה

לסלסת עגבניות:

  • 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

  • 5 שיני שום קונפי (מוציאים את השום מקונפי השרי)

  • 4 זיתי קלמטה קצוצים

  • עלי אורגנו מגבעול גדול

  • 2 כפות שמן זית

  • קורט מלח גס

הוראות הכנה

הכנת הדג:

משמנים את נתחי הדג מכל הצדדים ומתבלים במלח ובמעט פלפל. מניחים את הנתחים בתבנית עם נייר אפייה כשהעור פונה כלפי מעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-6-8 דקות.

הכנת קונפי השרי:

מניחים את כל החומרים (חוץ מסרירצ'ה ושמן קנולה) בסיר, עדיף סיר רחב, ומכסים בשמן. מבשלים על להבה נמוכה מאוד למשך 30-40 דקות (אפשר להכין גם בתנור) עד שעגבניות השרי ממש רכות. מחכים שיתקרר מעט.

מרימים את העגבניות בעדינות בכף מחוררת ומניחים בקערת ערבוב. מערבבים בעדינות עם הסריראצ'ה, מניחים בתחתית של צלחת עמוקה או צלחת הגשה (למי שמעדיף להגיש במרכז השולחן) ובוזקים מעל מלח גס.

הכנת סלסת עגבניות:

מערבבים את כל החומרים יחד ומשלימים טעם במלח גס.

הרכבת המנה:

בצלחת, יוצקים מהקונפי, מניחים מעליו את הדג ומעל הכל יוצקים מסלסת העגבניות, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ