סלמון בתנור עם ירקות צרובים, יין לבן וחמאה

שיטת האפייה בעטיפת נייר יוצרת הפתעה, והיא מחדירה טעמים וניחוחות ישירות לדג בעוד הירקות מסביב שומרים על טעמם הטבעי

מיכאל גרטופסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכאל גרטופסקי, שף אורח
סלמון בשקית הפתעה של מיכאל גרטופסקי.צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

  • 800 גרם פילה סלמון ללא עור חתוך ל-4 נתחים

  • 12 שיני שום עם הקליפה

  • 5 כפות שמן זית

  • 20 עגבניות שרי צבעוניות

  • 2 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים

  • 4 ארטישוקים איטלקיים משומרים בשמן זית (להשיג במעדניות) חתוכים לרבעים

  • מלח

  • 12 זיתי קלמטה מגולענים

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • 4 כפות חמאה

  • ½1 כפות קליפת לימון מגוררת

  • 20 עלי אורגנו מופרדים

  • 8 עלי בזיליקום קרועים ביד

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. אופים שיני שום בתוך יריעה של רדיד אלומיניום כ-30 דקות לריכוך.

3. מחממים מחבת כבדה על להבה גבוהה, מוסיפים כף שמן זית וסוגרים את נתחי הסלמון שתי דקות מכל צד להשחמה. מניחים בצד.

4. משמנים במעט שמן זית מחבת כבדה אחרת (כדי להימנע מטעמי החריכה של הסלמון) וצורבים קלות עגבניות, בצלים וארטישוקים רק עד לגוון זהוב. מתבלים במלח.

5. הרכבת שקיות ההפתעה: לוקחים ארבע יריעות נייר אפייה. בכל יריעת נייר מניחים נתח דג, ירקות, שלוש שיני שום אפויות, זיתים, שתי כפות יין, כף חמאה, קליפת לימון, עשבי תיבול וזילוף שמן זית. סוגרים את השקית לצורה של סוכרייה ומהדקים היטב. ההידוק חשוב, כדי ליצור אדים בשקית.

6. מניחים את השקיות בתבנית ואופים כ-10 דקות.

7. פותחים את השקית בעדינות, מוודאים שהדג מוכן ובעזרת כף משקים אותו בנוזלי הצלייה לזיגוג. סוגרים שוב את המעטפה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ