חריימה לוקוס עם זיתים של אבי לוי

אין ארוחת שבת בלי דג וכאן נבחר הלוקוס, שמתבשל בתוך חריימה עשיר ברוטב חריף ומתובל, לצד זיתי קלמטה

אבי לוי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי לוי, שף אורח
חריימה לוקוס עם זיתים.צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 4 כפות שמן קנולה

  • 8 שיני שום שלמות

  • 8 עגבניות שרי תמר חצויות

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית זרעי קימל

  • 1 לימון קלוף ופרוס לפרוסות

  • 1 פלפל ירוק חריף חצוי

  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים

  • 2 כפיות אריסה

  • 1/2 כוס עגבניות מגוררות

  • 1 צרור גדול כוסברה קצוצה

  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

  • מעט מלח

  • 2 פילה לוקוס (או דג לבן אחר)

הוראות הכנה

1. מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שיני שום עד שהן מזהיבות. מוסיפים עגבניות שרי, תבלינים, לימון, פלפל ירוק חריף, פלפלי צ'ילי ואריסה ומערבבים.

2. מוסיפים עגבניות מגוררות וכוסברה, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־10 דקות. מוסיפים זיתים וממשיכים לבשל כ־10 דקות.

3. ממליחים מעט את הדגים, מכניסים למחבת ומבשלים כ־10 דקות ללא מכסה עד שהדגים מלבינים מבפנים, מסירים מהאש ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ