דניס בעגבניות וערק

העגבניות מתבשמות בערק ועסיס דגים והדג מרוויח חומציות מרעננת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דניס בעגבניות וערק.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

התנור הוא האמצעי הנוח והבטוח ביותר להכנת דגים. התנור נותן מענה למגוון רחב של מנות דג, יודע להפוך דג לפריך ושחום ולפעמים דווקא מאודה ועסיסי, וגם מפיק מנות רבות בו-זמנית, ויעידו על כך חברות הקייטרינג, שמוציאות מאות מנות דג באירועים רבי משתתפים.

לא משנה באיזה נתח דג תבחרו, הכלל הכי חשוב הוא להגיש אותו, כאשר בשרו עשוי, אבל עדיין לא הספיק להתייבש. ולכן מוציאים אותו מהתנור עוד לפני שהוא מוכן, כי הוא ממשיך להתבשל בחום שאצור בתוכו. מי שאוהב את טעמם הטבעי של הדגים, יעדיף אותם עשויים למחצה, כשמרכז הנתח עדיין לא מבושל. ומי שחושש במיוחד מייבוש - יעשה בחוכמה, אם ילך על השיטה של המעטפת. כאן העגבניות והדג מתפקדים בדיפוזיה: העגבניות מתבשמות בעראק ו"ציר" דגים; הדג מרוויח חומציות מרעננת. חשוב - בוחרים דגים בגודל אחיד.

גיוונים:

1. לסולדים מאניס: אפשר להחליף את הטרגון בתימין, ואת הערק - ביין לבן.
2. למנה עיקרית: מוסיפים שכבה של 3-4 תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים על שכבת העגבניות התחתונה.
3. מאותם חומרים אפשר להכין דג מאודה: מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 10-12 דקות. לקראת הסוף מומלץ להסיר את רדיד האלומיניום ולהשלים ללא כיסוי, לקבלת עור פריך.

רכיבים

  • 4 דגי דניס במשקל כ-1/2 קילו כל אחד, שלמים ומנוקים

  • 4 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2-3 גבעולי כוסברה או טרגון

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 4 עגבניות פרוסות דק

  • 2 גמבות פרוסות

  • 2 כפות ערק או משקה אניסי אחר

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה (220-250) מעלות.

2. שוטפים את הדגים היטב, ומייבשים בעזרת מגבת נייר. חורצים שלושה חריצים בכל צד של הדג.

3. מערבבים בתבנית שמן, שום וכוסברה או טרגון. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים את הדגים בתוך הנוזל המתובל. מורחים את הדגים מכל הצדדים, ומחדירים את הנוזל לחריצים.

4. מסדרים בשכבות: מוציאים את הדגים מהתבנית, מניחים חצי מכמות העגבניות, הגמבה והבצל בשכבה אחידה בתבנית, ועליהם מניחים את הדגים. מכסים ביתרת העגבניות, הגמבה והבצל, ומטפטפים ערק מלמעלה.

5. אופים 10 דקות ובודקים את המצב: אם הבשר נפרד מהאדרה בקלות, הדג מוכן; אם לא, מחזירים לעוד 2-3 דקות ובודקים שוב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ