חדשות האוכל-הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוצרים בסופרמרקט. תאריכי התפוגה הם מקור עצום לבזבוז
קפה קר

העולם מתמכר לחליטת קפה קרה, אבל היא פחות בריאה מהקפה הישן, החם והטוב

ענף חליטת הקפה הקר צמח בשנים האחרונות במאות אחוזים, תוך כדי מיתוגו כבריא יותר למערכת העיכול. צמד חוקרות מצאו שדווקא החליטה החמה משאירה את נוגדי החמצון, האחראיים לרוב הסגולות הרפואיות של הזהב השחור

מבקשים מחילה. חטיפי האנרגיה של שטראוס

#ווין קטן ביום איך שטראוס מנסה לסחוף אותנו לזלול חטיפי בריאות בינוניים

בסיועם של קמפיין ויראלי וסיסמה מאונגלזת באה לעולם סדרת חטיפי האנרגיה "בטר אנרג'י". היצרנית מנסה לשכנע אותנו למחול לה על שנים של עודף סוכר ושומן, אבל גם עכשיו לא בטוח שהקלוריות שוות את זה

משאית אוכל

בדרך לשומקום משאיות האוכל כבשו את החתונות, אז למה לא את הכבישים? תשאלו את ראשי הערים

כולם מתהדרים בפסטיבלי פוד טראק או אירוע עם "משאיות אוכל כמו באמריקה", אבל האמת היא סטטית ומורכבת מגזלנים מודרניים במקרה הטוב. למה אין פה פוד טראקס כמו בשאר העולם? כתבה שנייה בסדרה

סניף של היידילאו בהונג קונג

המסעדה הסינית שעושה ללקוחותיה פדיקור וכביסה, מאיימת לכבוש את העולם

רשת המסעדות הפופולרית בסין, 'היידלאו הוטפוט', מרוויחה הון עתק מקהל לקוחות שבא לעשות סידורים ועל הדרך לאכול. אחרי גיוס ההון שלה בבורסה של הונג קונג היא מוכנה לצאת אל העולם, השאלה היא - האם העולם מוכן אליה?

פול רוזין

סושי מגעיל, חרקים זה טעים: הפרופסור הצמחוני שרוצה לאכול את הסטייק ולהשאיר אותו שלם

אין לו בעיה לאכול המבורגר שמישהו אחר קנה, על אף היותו צמחוני, או לטעום בשר כלב, אם הוא מת בנסיבות טבעיות. פול רוזין, מחוקרי האוכל המפורסמים והמוערכים ביותר בארצות הברית - מסביר מה גורם לאנשים מסוימים לאמץ אוכל אחד ולדחות אוכל אחר

פיצה

הפיזיקה של הפיצה: זו הסיבה שפיצה מושלמת עושים רק בתנור לבנים

שני פיזיקאים אמריקאים יצאו למסע בין פיצריות רומא, כדי לגלות האם ניתן להגיע לפיצה מושלמת גם בתנור אחר. פיזיקת החום הבהירה להם שהלבנים משיגות את התוצאות הטובות ביותר, ויש להם גם עצה בנוגע לשעה האידיאלית להזמנת פיצה ברומא

משאית אוכל שמשגישה המבורגר ללקוחות

בדרך לשומקום למה, למען אלוהי האוכל, אין פה פוד-טראקס כמו בשאר העולם?

הן מככבות בתכניות ריאליטי, כובשות את מרכזי הערים ומותירות לקוחות מרוצים ברחבי הגלובוס, אך רק בישראל הן נותרות מסונדלות. מי מוציא להן אוויר מהגלגלים? למה עולם האוכל זקוק להן? ואיך הן יכולות להוריד את מחירי המנות שלנו במסעדות? כתבה ראשונה בסדרה