המסעדנים הירושלמים נלחמים על לחמם

מאות מסעדנים, שפים ועובדי עירייה יצאו לרחובות ירושלים בתחילת השבוע. המטרה: למחות על המציאות הקשה שמדירה מבקרים ותיירים מהעיר. החזון: לא לשנות את המציאות אלא את דרכי ההתמודדות איתה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוני קשמין
רוני קשמין

לא בכל יום עובדי עירייה, בעלי עסקים קטנים, שפים ומסעדנים משלבים כוחות. השבוע זה קרה. בתחילת השבוע הפגינו מסעדנים ובעלי העסקים הירושלמים ולצדם עובדי העירייה נגד מדיניות התמיכה של הממשלה בעסקים הקטנים והבינוניים בעיר לנוכח המצב הביטחוני.

"בירושלים יותר אנשים מתים בתאונות דרכים מאשר מפיגועי טרור, איבה, תקיפות או דקירות. ובכל זאת אנחנו לא רואים אנשים מפסיקים לנהוג. אז למה הם מפסיקים להגיע?" אומר נועם ריזי, מהבעלים של קבוצת "אדום" בעיר, חבר הנהלה בסניף הירושלמי של איגוד המסעדות. לדבריו, "ירושלים תמיד על סף רתיחה, זה לא עניין חדש שהיא גועשת והיותה סלע המחלוקת – זה חלק מהאופי ומהצביון שלה". למרות זאת, הוא מעריך כי השנה האחרונה סימנה נקודת מפנה בצמיחה ובהתפתחות העיר. "ירושלים, עד מבצע 'צוק איתן', עבדה מצוין בכל התחומים. אם זה קולינריה, תיירות - פנים וחוץ, בילוי ולילה. הסצנה פרחה וכך גם התעשייה. מאז 'צוק איתן' ירושלים לא חזרה לעצמה. ענף האירוח הוא המעסיק הגדול ביותר בעיר, ולמרבה הצער, הוא גם כנראה הענף שנפגע הכי הרבה מהמצב".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ