המטבח היפני-פרואני מנסה שוב לתקוע יתד בישראל

באיחור של חצי שנה, נפתחה מסעדת "לימה ניפו" בשוק הפשפשים ביפו עם השף כריס גולדינג (ממסעדת "נובו" הלונדונית) במטרה להביא לישראל את מטבח הניקיי, המשלב בין המטבח היפני לפרואני. האם הפעם זה יצליח?

גיל גוטקין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גיל גוטקין

דבר ידוע הוא שלא מעט טרנדים עולמיים מגיעים לארץ באיחור ניכר, לפעמים אפילו של מספר שנים. אבל נדמה שהפעם מטבח הניקיי (Nikkey) מגיע לפה באיחור רציני של ממש.

Nikkey הוא מטבח שמשלב בין אוכל פרואני ליפני והוא נוצר בפרו בסוף המאה ה-19, כשכמות גדולה של מהגרים יפנים נקלטו שם. הוא משלב בין העדינות והדגים הטריים שמגיעים מיפן לבין חומרי גלם פרואנים כמו תירס, צ'ילי ותפוחי אדמה. למרות שנות פיוז'ן ארוכות וניסיונות להחדיר נגיעות מהשילוב היפני-פרואני במסעדת "סושי סמבה" עליה השלום, המטבח הזה לא הצליח לתקוע יתד בישראל. מסעדת "לימה ניפו" החדשה שנפתחה בשבוע שעבר (אחרי עיכוב של כמעט חצי שנה), בשוק הפשפשים ביפו, מתכוונת לשנות את התמונה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ