בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המטבח היפני-פרואני מנסה שוב לתקוע יתד בישראל

באיחור של חצי שנה, נפתחה מסעדת "לימה ניפו" בשוק הפשפשים ביפו עם השף כריס גולדינג (ממסעדת "נובו" הלונדונית) במטרה להביא לישראל את מטבח הניקיי, המשלב בין המטבח היפני לפרואני. האם הפעם זה יצליח?

2תגובות
מנת סקלופס בלימה ניפו
אנטלי מיכאלו

דבר ידוע הוא שלא מעט טרנדים עולמיים מגיעים לארץ באיחור ניכר, לפעמים אפילו של מספר שנים. אבל נדמה שהפעם מטבח הניקיי (Nikkey) מגיע לפה באיחור רציני של ממש. Nikkey הוא מטבח שמשלב בין אוכל פרואני ליפני והוא נוצר בפרו בסוף המאה ה-19, כשכמות גדולה של מהגרים יפנים נקלטו שם. הוא משלב בין העדינות והדגים הטריים שמגיעים מיפן לבין חומרי גלם פרואנים כמו תירס, צ'ילי ותפוחי אדמה. למרות שנות פיוז'ן ארוכות וניסיונות להחדיר נגיעות מהשילוב היפני-פרואני במסעדת "סושי סמבה" עליה השלום, המטבח הזה לא הצליח לתקוע...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו