הקומבינה הניו-יורקית החדשה של השפית עינת אדמוני

האוכל הישראלי פופולרי היום בניו יורק יותר מאי פעם, ואדמוני, שהחלה את דרכה כאן עם פלאפל וקובה, חובקת מסעדה חמישית במנהטן. בשיחה היא מספרת למה מגלים את המטבח הישראלי דווקא עכשיו ואיך הפסיקו המסעדנים להתחבא מאחורי השם "ים-תיכוני"

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
חיים הנדוורקר
ניו יורק

עינת אדמוני עושה את זה שוב. לפני כשבועיים היא פתחה את המסעדה "הישראלית" החמישית שלה המבוססת על מילה שהשתרשה היטב בשפה העברית ולאו דווקא בהקשר חיובי: "קומבינה". "לא", היא אומרת, "השם לא בא מהמשמעות הפופולרית של המילה בעברית אלא יותר מהמילה קומבינציה". ומה הקומבינציה כאן? ה"קומבינה" של אדמוני היא טאפאס בר המשלב אוכל ישראל וספרדי. "קומבינה" שוכנת במקום מצוין בסוהו ברחוב ווסט ברוודווי, אחד היותר מסוגננים ויקרים של השכונה. לא רחוק ממנה שוכן "פליקס", בית הקפה-מסעדה הפופולרי בסוהו המושך סועדים רבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ