15 שנים של "אדום": המסעדה הירושלמית שעושה היסטוריה מודרנית

מסעדה ששורדת מעל עשור ונשארת רלוונטית היא מחזה די נדיר בנוף הקולינריה הישראלית. מסעדה ירושלמית שעושה זאת, למרות הטלטלות והמצב החמור בו שרוי ענף המסעדות בבירה, במיוחד לאחרונה – היא שמורת טבע שיש לשמרה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

קשה שלא לתהות איך דווקא 'אדום' שורדת את כל התהפוכות שידעה ירושלים לאורך השנים. לא הרבה יודעים להעניק לה את זכות הביכורים, אבל בכל שנותיה יצרה המסעדה עגה חדשה בשפה הקולינרית של העיר, כשהיא בין המסעדות הראשונות ליצוק לתוך הפסיפס המקומי גם מנות שמקצתן מצרפת, חלקן מאיטליה, ולהוסיף עליהן הרבה מאוד יין. למעשה, 'אדום' אף הייתה בּר היין הראשון בבירה ובעלת אוריינטציה חזקה ליין באופן כללי, כפי שאולי מרמז שמה, כשהיא בין החלוצות בתחום לשים אותו, אם בנפרד ואם לצד האוכל, בקדמת הבמה.

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ