ליבי שפרלינג

סיפור חייו של השף עידו פיינר עשוי להישמע כמו רצף של קלישאות: הוא מבשל מאז שהוא זוכר את עצמו, וצוחק כשהוא נזכר איך כבר בגיל תשע וחצי נעמד במרכז הסלון והצהיר שיהיה שף. בגיל 13.5 עזב את בית הספר, עלה על רכבת לתל אביב כשפניו מועדות למסעדת "קרן" של חיים כהן לבקש עבודה. אלא שבאותו היום ממש, דיברו ברדיו על סגירתה של 'קרן' ופיינר עשה אחורה פנה ונחת במטבחה של מסעדת "ארניה". בגיל 15 הוא כבר התחיל לעבוד ב"מול-ים" ונשאר שם שנתיים וחצי. במין סגירת מעגל, הוא ישוב לכאן בגיל 25 ויתפקד כסו שף של יורם ניצן עד לסגירתה. בין לבין הוא הספיק לעבור ב"ברקרולה" הכפר סבאית, להקים את מסעדת "ליליות" ברעננה, לנסוע לסטאז' ארוך באלזס ולעשות את הטיול הגדול בדרום אמריקה ולהקדיש אותו, איך לא, לדוכני אוכל, שווקים, מסעדות וזלילות מקומיות.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ