למה החלטנו לסגור את המסעדה?

בסוף השבוע הקרוב תיסגר מסעדת "חאן מנולי" אחרי פעילות של שנתיים בלבד. הבעלים - חן רוזנהק והשף פליקס רוזנטל מסבירים מה קרה להבטחה הגדולה, למה לא יפתחו יותר מסעדה ביפו ומדוע הסיפור שלהם הוא הסיפור של המדינה כולה

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון

כאשר מגזין האוכל היוקרתי והנחשב "איטר" (Eater) פרסם לאחרונה 38 מקומות שכל תייר חייב לפקוד בתל אביב – כיכבו שם הבראנץ' והחומוס של המסעדה חאן מנולי. העניין לא הפתיע איש. כבר קודם לכן פרסם מגזין אוכל עולמי אחר – הסאבוי – שלל מחמאות שהשורה התחתונה שלהן היתה – נמצא החומוס הכי טוב בישראל.

כבר עם פתיחתו לפני שנתיים היה חאן מנולי חביב המבקרים והפודיז – בעיקר מהצד האלטרנטיבי של המפה. תארים כמו "הבטחת השנה" ו"היורש של אייל שני" נזרקו לאוויר ולא בכדי – השף והבעלים פליקס רוזנטל – בוגר בית מדרשו של המאסטר, הוא גם יוצא "יועזר בר יין" הביא עמו בשורה – לעשות חומוס אחר. מכל המקומות בארץ בחרו לפתוח את החאן דווקא ביפו – במקום שכבר ראה הכל. היו מי שראו את ההחלטה לפתוח ביפו מעין חומוסיית שף כהתרסה, גימיק והתגרות, ולצדם היו מי שברכו על האומץ והביצים הגדולות. כך או כך, הבאזז הרקיע שחקים והעומס במקום היה בהתאם.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ