מבלי להתכוון מצאנו את ההמבורגר הטוב בתל אביב

בשורה טובה לגרגרנים הגרים ברמת השרון או בשכונות הצפוניות של תל אביב: מסעדה חדשה נפתחה בשכונת נאות אפקה והיא מבקשת להביא את בשורת המטבח הקליפורני לישראל. ההפתעה הגדולה מסתתרת עמוק בתפריט

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

חן שמגר, ניהלה לא מעט אירועי קייטרינג מושקעים בבתים פרטיים, אבל עמוק בפנים חלמה על מסעדה ברוח קליפורניה כבר כמה שנים. היא חקרה את תולדות המטבח הקליפורני, שממילא בישלה לאורו משך שנים, זיקקה אותו עוד ועוד והיום (חמישי) היא פותחת את 'סנטה רוזה', מסעדה מקומית שעושה כבוד מחודש למטבח הזה.

המטבח הקליפורני רחוק שנות אור מהמטבח האמריקאי הקלאסי שמוכר לנו פה ועיקר ביטויו בהמבורגרים, נקניקיות קורן דוג, טוגנים, סלטים שופעי מיונז או רוטב קיסר. לעומתו, המטבח הקליפורני הוא מטבח מקומי ועונתי למדי, כזה שעושה כבוד לחומרי הגלם המקומיים, אבל שואב השפעה משפע מטבחי המהגרים שנצנצו בקליפורניה לאורך השנים ובהם מטבחי סין ויפן, מקסיקו, צרפת, איטליה ווייטנאם, בין היתר. או כמו שקראו לזה כאן בגנאי - פיוז'ן.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ