פותחים דלתות: שבעה מקומות חדשים להכיר השבוע

קדחת הראמן מגיעה לירושלים, בר קוקטיילים חדש על בסיס צמחי התבלין הארץ-ישראלים יוצא לדרך, הפטיסרי האסייתי הראשון נוחת בתל אביב, מאפייה חדשה מוכיחה שאפשר לעשות מאפים מעולים במחירים חברתיים ושיפודים, שיפודים, שיפודים

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

בק דור ביי סאני –  הקונדיטורית המוערכת סאני דרעי, מי שהגתה כמה מקינוחי הדגל של מסעדת 'טוטו' ואחראית על תפריטי הקינוחים של לא מעט מסעדות נחשבות, מנהלת בשנה האחרונה את הקונדיטוריה של המסעדה התאילנדית, ניטן תאי. בשבוע שעבר היא פתחה בגב המסעדה את מה שניתן כרגע להגדיר כפטיסרי האסייתי הראשון בארץ במסגרת מתיחת הפנים שנערכת בניטן תאי בימים אלה. הפטיסרי (או יותר נכון - הבייקרי) המשודרג של דרעי מציע לא רק מאפים, אלא גם קינוחים וכריכים שווים בהשראה אסייתית. מה זה אומר בפועל? למשל מאפה בצק עלים עם בננות מקורמלות וחלב מרוכז (16 שקלים) שמזכיר את רחובות בנגקוק, או מאפה במילוי קרם קפה וייטנאמי שגם בו מככב חלב מרוכז (14 שקלים). קישים מלוחים בתיבול קארי (14 שקלים) ואפילו פוקאצ'ות עם דאשי וכרישה (21 שקלים). שווה במיוחד להתמקד בוויטרינה שמציגה מאפים כמו תכשיטים אירופאיים דווקא, שנותנים את הבמה לחומרי הגלם מאסיה ובהם שילובים אקזוטיים של מאצ'ה, יוזו ועוד. הארבעה 21, תל אביב. פתוח: ראשון – שישי, בין השעות 7.00-17.00.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ