פסלוני סוכר יפניים על מקל, שאי אפשר להפסיק להביט בהם

מסורת הממתקים אמזאייקו, ששורשיה במאה השמינית, זכתה לעדנה מחודשת בזכות האמן הצעיר שינרי טזוקה. 2,000 ין, וגם אתם תוכלו ליהנות מבונבונים מושקעים בדמות דגי זהב ודובי פנדה

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
רותם מימון

בכל מטבח בעולם שעושה כבוד לממתקים אפשר לראות בונבונים מושקעים. לטורקים ולצרפתים, למשל, מסורת קונפיסרי בת מאות שנים. ליפנים יש מסורת ממתקים הנקראת אמזאייקו שהתחילה כבר במאה השמינית כבידור לפשוטי העם. מדובר במלאכה עדינה של ייצור סוכריות ופסלוני סוכר קטנים על מקל תוך כדי חימום חומרי הגלם - סירופ עמילן וצבעי מאכל. האמן מושך, מכופף ומעגל בידיים חשופות, ובאמצעות מספריים יפניים מסורתיים חותך ומעצב את הדמויות. עניין לא פשוט כלל וכלל, שכן יצירת הסוכריות נעשית בטמפרטורה שנעה סביב 90 מעלות ועל פי החוקים הנוקשים על התהליך להימשך פרק זמן קצר, שכן נטיית הסוכר להתגבש היא מהירה.

רותם מימון

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ