בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסלוני סוכר יפניים על מקל, שאי אפשר להפסיק להביט בהם

מסורת הממתקים אמזאייקו, ששורשיה במאה השמינית, זכתה לעדנה מחודשת בזכות האמן הצעיר שינרי טזוקה. 2,000 ין, וגם אתם תוכלו ליהנות מבונבונים מושקעים בדמות דגי זהב ודובי פנדה

8תגובות

בכל מטבח בעולם שעושה כבוד לממתקים אפשר לראות בונבונים מושקעים. לטורקים ולצרפתים, למשל, מסורת קונפיסרי בת מאות שנים. ליפנים יש מסורת ממתקים הנקראת אמזאייקו שהתחילה כבר במאה השמינית כבידור לפשוטי העם. מדובר במלאכה עדינה של ייצור סוכריות ופסלוני סוכר קטנים על מקל תוך כדי חימום חומרי הגלם - סירופ עמילן וצבעי מאכל. האמן מושך, מכופף ומעגל בידיים חשופות, ובאמצעות מספריים יפניים מסורתיים חותך ומעצב את הדמויות. עניין לא פשוט כלל וכלל, שכן יצירת הסוכריות נעשית בטמפרטורה שנעה סביב 90 מעלות ועל פי החוקים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו