מהפכה עם בשר: לאכול את התרנגולת ולהשאיר אותה בחיים

בשורה לחובבי בשר בעלי מצפון אבל גם לטבעונים: SuperMeat הוא סטארט-אפ ישראלי חדש מתחום הביו-טק העובד על ייצור המוני של בשר מתרנגולת אחת שתאכיל את כל העולם, ותישאר בחיים כדי לקרקר על זה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

שעות רבות של מחקר, ניסוי וטעייה בתנאי מעבדה עומדות מאחורי הסטארט-אפ -SuperMeat, שבראשו שלושה: אידו סביר, קובי ברק ופרופסור יעקב נחמיאס, המנהל ומוביל את המחקר מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים. בפועל, במוקד המחקר ומאחורי בשורת הסטארט-אפ עומד הבשר המתורבת. וליתר דיוק, בשר מתרבית של תרנגולת אמיתית שגדל בסביבה אופטימאלית לכדי רקמה חיה המחקה בגדילתה, בדיוּק מרשים, את התפתחותה של תרנגולת רגילה. כל זה קורה כמובן מחוץ לגוף החיה ובעיקר – מבלי לפגוע בה. "הבשורה המשמעותית ביותר כאן, יחד עם הייחוד והחידוש שלנו", מבטיח סביר, מיזמי הסטארט אפ וטבעוני בעצמו זה 18 שנה, "שנדרשת רק דגימה אחת, מתרנגולת אחת, בשביל להאכיל עולם שלם בעוף, ואותה תרנגולת אפילו נשארת בחיים בסוף, בריאה, שמחה וללא פגע, שזה מדהים".

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ