לצנן את השרב: מבול של מסעדות חדשות באמצע הקיץ

אפשר היה לחשוב שמסעדנים ינצלו את חופשת הקיץ כדי לנוח, אבל בשבועות האחרונים יורד מבול של מסעדות ובתי אוכל חדשים בכל הארץ. הנה מקבץ של כמה מהבולטים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רותם מימון

בכל שנה, שומרים התותחים הגדולים מתחום הקולינריה את הפתיחות שלהם לקיץ וכל השאר עומדים בצד, מחכים לסתיו בעבור פתיחות גדולות ונוצצות משלהם. הפעם, אפשר לקרוא זה למיני מהפך. יולי, עם כל כך הרבה פתיחות של מסעדות חדשות, בכל רחבי הארץ - מזמן לא ראינו כאן. אם צריך למצוא סיבה מרכזית לפריחה המקומית הנ"ל, כנראה שהתשובה טמונה בכך שנכון לכתיבת שורות אלה, עוד לא רואים סימנים של מלחמה באופק ושנתיים אחרי צוק איתן וחורף קשה, מי שהיסס לרגע פותח כעת. המגמה המרכזית של העניין היא ניסיון של בעלי מסעדות ללכת על החוויה. לא רק האוכל כי אם כל היציאה עצמה מהבית - השקעה אדירה בתפאורה, די.ג'יי מתחלפים וכן גם אוכל טעים אבל לא רק. עוד מגמה מעניינת בתוך כל זה, היא המלחמה של אותם מסעדנים על פתיחה של מקומות ראויים בערים שהן לא רק תל אביב-ירושלים-חיפה, מתוך כוונה אמיתית לשמור את הבליינים קרוב לבית וכך נמצאים פה ברשימה מקומות מנהריה, חולון, קריית אונו, רעננה ואפילו מושב גינתון. הנה רשימה חלקית מכל מה שנפתח בשבועיים-שלושה האחרונים:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ