מהפך: אחרי 14 שנות פעילות הבר-מסעדה בּאגסי הופך לכשר

היו שלום מטבלי רוקפור וצ'יזבורגר: המוסד הוותיק "באגסי" מחלוצי שכונת פלורנטין בתל אביב הופך לכשר. השפית חיה קלור: "זה צעד לא פשוט אבל מתבקש"

רוני קשמין
רוני קשמין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

זה לא משהו להקל בו ראש, כשבר-מסעדה ותיק עושה מהפך רב-תחומי ומכשיר את המטבח, בטח לא בשכונה כל כך תל-אביבית ואלטרנטיבית כמו פלורנטין, שבכל ימות השבוע התחושה בה היא כאילו הדת היא ממנה והלאה. למרות זאת, חיה קלור, שפית ומסעדנית ותיקה, המזוהה ה"בּאגסי" (אבל חלק אולי זוכרים אותה מתוכנית הריאליטי "משחקי השף") סבורה שהמעבר למטבח כשר הוא דווקא צעד טבעי ומתבקש. "אומנם זה צעד לא פשוט", היא מודה, "ויש הרבה פחד שכרוך בשינוי, גם כשהשינוי הוא מבורך אבל מצד שני, זה משהו שהתבשלנו בו כולנו: הבעלים, צוות העובדים, אני כשפית וכן – גם הלקוחות. בפסח האחרון לדוגמה, אף על פי שהיינו פתוחים בשבת – הגשנו רק אוכל כשר, וניכר שהמהלך התקבל בברכה אצל כולם ('כולל הצעירים') וללא יוצא מן הכלל. זה כבר היה צעד אחד בכיוון הנכון (הכשר) ואני חושבת שדווקא בתל-אביב, עם כל הרבגוניות והצבעוניות שלה, יש הרבה מקום לחזור לשורשיות, ליהדות ובהתאמה – גם לכשרוּת".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ