אל-עאשי: סאלח כורדי חוזר אל יפו עם מסעדה חדשה

שנתיים וחצי אחרי מסעדת 'אל-ג'מילה' פותח סאלח כורדי את 'אל-עאשי' באותו המקום בדיוק, בשוק הפשפשים ביפו. בתפריט: מטבח יפואי, גם מסורתי וגם עדכני

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוני קשמין
רוני קשמין

בשנים האחרונות במזרח התיכון, לא מעט שפים ומסעדנים (שמיד נגיע אליהם) מוכיחים את שחלק כבר ידעו כאן שנים: מטבח ערבי הוא הרבה מעבר למשולש הקלישאתי של חומוס-צ'יפס-סלט. והוא הולך רחוק ועמוק יותר מכל אותן מסעדות מזרחיות בצמתים ובתחנות דלק, כבודן במקומו מונח. סאלח כורדי, שף יליד שכונת עג'מי ביפו ושגריר של כבוד למטבח היפואי ("כן, יש דבר כזה"), פותח בימים אלו את מסעדת 'אל-עאשי' ("הטבּח" בערבית), על חורבות מסעדתו הקודמת 'אל ג'מילה' ("היפה") בשוק הפשפשים ביפו. דרך כמה מנות שהולכות איתו עוד מהמקום הקודם ודרך מנות שהולכות איתו מבית סבתו, כורדי שוב מוכיח את שחלק כבר שכחו: כמה עשיר ומגוון הוא המטבח הערבי, המסורתי והעדכני – בריחות, בטעמים, בפרשנויות וזיכרונות, מהימים שעוד היה לכאורה דל ועני.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ