בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בליסטיקה קולינרית: הנטייה של הבלגים לחטוף כדור

לא רק ופל מעסיק קולינרית את הבלגים, גם כדורי בשר. הכירו את השף הצעיר שלקח את החיבה המקומית לכדורי בשר לקצה והרוויח

תגובות
כדור בשר בבריסל
שלמה פפירבלט

כמו כדור בשר מתגלגל, הלכה ותפחה המסורת הקולינרית הזאת, בוואלוניה כמו בפלנדריה, מחוזותיה של בלגיה, והיום אין מסעדה או ביסטרו שכונתיים עם תפריט מקומי שמטבחם אינו משגר אל השולחנות צלחת של כדורים עם הרוטב המקומי המיוחד שלהם. המפורסמים שבהם, כמובן, הם ה"בולט א-לה ליאז'ואז" (boulets à la liégeoise - כדורי בשר בנוסח ליאז'), הידועים גם או בעיקר, תלוי היכן ממוקם המטבח, בתור "בולט סוס לאפין" (boulets sauce lapin - בתרגום חופשי: כדורי בשר ברוטב שפן), למרות שאין בהם שום מרכיב שפני. מקור שמם מיוחס...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו