בליסטיקה קולינרית: הנטייה של הבלגים לחטוף כדור

לא רק ופל מעסיק קולינרית את הבלגים, גם כדורי בשר. הכירו את השף הצעיר שלקח את החיבה המקומית לכדורי בשר לקצה והרוויח

שלמה פפירבלט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שלמה פפירבלט

כמו כדור בשר מתגלגל, הלכה ותפחה המסורת הקולינרית הזאת, בוואלוניה כמו בפלנדריה, מחוזותיה של בלגיה, והיום אין מסעדה או ביסטרו שכונתיים עם תפריט מקומי שמטבחם אינו משגר אל השולחנות צלחת של כדורים עם הרוטב המקומי המיוחד שלהם.

המפורסמים שבהם, כמובן, הם ה"בולט א-לה ליאז'ואז" (boulets à la liégeoise - כדורי בשר בנוסח ליאז'), הידועים גם או בעיקר, תלוי היכן ממוקם המטבח, בתור "בולט סוס לאפין" (boulets sauce lapin - בתרגום חופשי: כדורי בשר ברוטב שפן), למרות שאין בהם שום מרכיב שפני. מקור שמם מיוחס לבשלנית מפרברי ליאז', בסוף המאה ה-19 תחילת המאה ה-20, אשר רקחה לראשונה את הרוטב הזה, הגברת ז'רלדין לאפין (שפן), רעייתו של ארנסט לאפין, גובה המסים הראשי של המחוז ומשורר רומנטי בשעות הפנאי שלו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ