עיר הבירה

שני מקומות חדשים בחיפה עושים כבוד לבירה

מבשלת בירה קטנה עם אוכל של פועלים בשוק תלפיות והביר גארדן הראשון בחיפה עם מנות בוואריות ופיצות מעולות. שני מקומות חיפאים שכדאי להכיר

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ליבי שפרלינג

בתזמון מקרי, לפני חודשיים בדיוק נפתחו בחיפה, בשני אזורים שונים לחלוטין, שני מקומות שעושים כבוד לבירה. בשני המקרים לא מדובר בעוד בר שמתגאה בכמות ברזים כזו או אחרת, אלא בשני חלוצים של ממש: מבשלה קטנה בשוק תלפיות והביר גארדן הראשון בעיר. נתחיל דווקא באחרון:

הביר גארדן הראשון בחיפה מציע לחיפאים בירות מיוחדות מהחבית, ברז לאגר בהיר במזיגה עצמית שמאפשר לשתות בלי הגבלה ואיך לא, תפריט בווארי שעושה הרבה כבוד למקור. מאחורי המקום עומד אורי הדר, איש היי-טק לשעבר שהחליט לעשות שינוי בחייו. מה לו ולביר גארדן עצמאי באמצע החיים? לדברי הדר ניהל כמה חברות היי-טק ובמשבר הגדול של שנות ה-2000 החליט לעזוב ובמובן מה לחשב מסלול מחדש. "באותה התקופה אשתי ואני פתחנו גן ילדים לבן שלנו שהפך לרשת ידועה בחיפה", הוא משחזר. "עם הגירושים, מכרנו את גני הילדים וביליתי שלוש שנים בטיולים בעולם, ביניהם טיולים רגליים באפריקה, חלק מהזמן גרתי עם השבטים בפפואה ניו גיניאה, אחר כך טיילתי בקריביים, טיילתי בפנמה וגם חזרתי לגרמניה כמה פעמים. שם נדלקתי על הרעיון של הביר גארדן".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ