הכירו את פיקה: קונדיטוריה שוודית חדשה בתל אביב

מפיק הטלוויזיה השוודי, מייקל רוטשילד, עלה ארצה ושמר על האפייה כתחביב. כעת הוא רוצה להכיר לישראלים את המאפים עליהם גדל ולהציג להם את התשובה השוודית להפסקת קפה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

מייקל רוטשילד הוא מפיק טלוויזיה שוודי, שנולד בסטוקהולם ועשה עלייה לפני עשור. כשהגיע לארץ תהה מה לעשות ופתח אז חברת הפקות טלוויזיה בינלאומית. ברקע וכתחביב שטיפח רוטשילד מילדות – נשמרה חדוות האפייה על אש קטנה. למעשה, הוא מעיד כי עוד מילדות כעסו עליו הוריו על שהוא אופה כל הזמן ואוכל רק את עוגות, ולא משאיר מקום אף פעם ל'אוכל אמיתי'. בינתיים, השנים נקפו, וב'ארץ זבת החלב והדבש' החל רוטשילד להרגיש כי הוא רוצה לעשות משהו חדש עם חייו, אבל לא ידע בדיוק מה. ואז צצה שוב האפייה, שתמיד הייתה לו תשוקה אליה, ועדיין נותרה בגדר תחביב. יחד עם קונדיטורית ישראלית משוודיה (שבינתיים עברה לאוסטרליה) הרעיון להפוך את התחביב למקצוע קרם עור וגידים, אך רק רוטשילד בסוף נשאר כאן כדי לממשו. ובבסיס החזון אותו הוא מבקש לעצמו – להקים קונדיטוריה שתביא את דברי המאפה השוודים לעם ישראל, שמכיר בעיקר את הפטיסרי הצרפתית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ