קוברדון: הממתק הבלגי המסתורי שלהכנתו יש צורך בשבוע

ממתק קטן ומתוק בגובה 2.5 ס"מ, קשה בחוץ ורך מבפנים, מפלג את הבלגים לשני מחנות. שלמה פפירבלט התחקה אחר תולדותיו, שבר שיניים והתאהב

שלמה פפירבלט
בריסל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים17
שלמה פפירבלט
בריסל

העולם נברא בשבעה ימים? גם הקוברדון. זהו ככל הנראה הממתק היחיד בעולם אשר תהליך עשייתו דורש שבוע "אפייה" בחדר-תנור מיוחד, בטמפרטורה קבועה של 55 מעלות בדיוק. התוצאה היא קונוס קטן ומתוק בגובה 2.5 ס"מ, צבעו בגרסת המקור סגול, שלא מזכיר בטעמו שום דבר אחר, קשה בחוץ, רך וצמיגי בפנים, שמחלק את הבלגים, המחולקים גם כך, לשני מחנות נוספים. האחד נשבע כי הקוברדון הוא המתנה הגדולה שהוענקה לאנושות, האחר לא מבין על מה המהומה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ