בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קוברדון: הממתק הבלגי המסתורי שלהכנתו יש צורך בשבוע

ממתק קטן ומתוק בגובה 2.5 ס"מ, קשה בחוץ ורך מבפנים, מפלג את הבלגים לשני מחנות. שלמה פפירבלט התחקה אחר תולדותיו, שבר שיניים והתאהב

20תגובות
קוברדון
dreamstime

העולם נברא בשבעה ימים? גם הקוברדון. זהו ככל הנראה הממתק היחיד בעולם אשר תהליך עשייתו דורש שבוע "אפייה" בחדר-תנור מיוחד, בטמפרטורה קבועה של 55 מעלות בדיוק. התוצאה היא קונוס קטן ומתוק בגובה 2.5 ס"מ, צבעו בגרסת המקור סגול, שלא מזכיר בטעמו שום דבר אחר, קשה בחוץ, רך וצמיגי בפנים, שמחלק את הבלגים, המחולקים גם כך, לשני מחנות נוספים. האחד נשבע כי הקוברדון הוא המתנה הגדולה שהוענקה לאנושות, האחר לא מבין על מה המהומה. נתחיל מההתחלה. הגרסה ההיסטורית המהימנה ביותר לטעמי על מוצא הקוברדון מספרת על רוקח...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו