קוּבּה גוּטה: בּר קוּבּות חדש עם שאיפות גדולות

במרכז מסחרי בפאתי טירת הכרמל מסתתר מסעדן צעיר שרוצה להביא את בשורת הקובה להמונים. בינתיים הוא עושה זאת על ידי בשלניות ותיקות, מתכונים נושנים ומחירים זולים

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

במרכז מסחרי בכניסה לטירת הכרמל התמקם לפני שלושה חודשים "קוּבּה גוּטה", בּר של קובות, קציצות וממולאים שמבקש לחבר בין מזרח למערב, בין מסורת לקִדמה וכל זה – עם שאיפות להתרחב למרכז, ממחוז חיפה ועד מחוז תל אביב. היעד הראשון: רמת גן. בינתיים, השף והבעלים שלומי עקיבא, רק בן 27, מתרכז בסניף החלוץ שהקים בטירת הכרמל, עיר הולדתו, אותו הקים מתוך געגועים לטעמי הקובה של סבתו. "אומנם כל חיי הקצרים התעסקתי במזון וידעתי שאפתח מקום, אבל לא רציתי לפתוח עוד דוכן פלאפל, שווארמה או פיצרייה", הוא אומר. "כשלירון, אשתי, נכנסה להריון וחיפשה בכל העיר קובה – אז נפל האסימון. הבנו שיש צורך, והחלטנו לקחת את הגעגוע לטעמים מבית סבתא ולהקדיש להם מקום".

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ