שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

האם המבורגר גמל הוא הדבר הגדול הבא באוכל?

בערב הסעודית ובמסעדות היוקרה הנחשבות של דובאי ואבו דאבי, המבורגר מבשר גמלים הוא להיט. כעת, שף סומלי-אמריקאי מנסה להנחיל אותו גם לסועדים בארצות הברית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

בערב הסעודית של ימינו, המבורגר מבשר גמלים נחשב מעדן פופולרי, אבל אפשר למצוא אותו במקומות שונים בעולם, ובגרסאות עממיות כמו גם מפוארות יותר. באבּוּ דאבי למשל, קציצה מקושטת עלי זהב 24 קראט היא מנת הדגל של מסעדת היוקרה במלון המפואר "ארמון האמירויות". שם היא מוגשת בתוך לחמנייה עם עגבנייה וחסה – קצת כמו קציצת ביג מאק שגרתית, אבל עם טוויסט קטן ויוקרתי מעט יותר: בשר הגמל, התוספת בצד היא צ'יפס עשוי גרגירי חומוס ועלי זהב מעל. גרסת ההמבורגר הנ"ל מוצעת לצרכן במחיר 30 דולר. לעומת האחרונה, באחת המסעדות בקטר, הממוקמת במוזיאון לאמנות אסלאמית, מציעים המבורגר גמל שמוגש עם כבד אווז ועם פטריות כמהין שחורות מעל, ומתומחר כבר ב-107 דולר. פופולארי או יוקרתי, באופן מסורתי נחשב בשר הגמל במדינות ערב ובאמירויות המפרץ הפרסי למאכל חגיגי, כזה שלא נהנים ממנו בחולין אלא בעיקר בסעודות חגיגיות, בחתונות ובאירועים מיוחדים. כעת, דווקא שינויים סביבתיים באוסטרליה הם כאלה שעשויים להפוך את הגמל למנה נפוצה, נגישה ופופולרית בהרבה, אפילו ביבשת אמריקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ