חדש במדף הספרים: ספר הבישול הטבעוני הערבי-עברי הראשון

הספר "מטבח של שלום" מאת כיפאח דסוקי נרקם בין הכפר פרדיס, תל אביב ופראג ומציג את הקשר העמוק של המטבח הערבי עם הטבעונות

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

עד לפני שנתיים כיפאח דסוקי אכלה הכל. כמי שגדלה בכפר פרידיס, בבית שבו מקלובה ועלי גפן ממולאים בבשר היו מנות הדגל, פתאום לחצות את הגבול אל עבר המטבח הטבעוני נראה כמו מעשה לא מקובל. "במשך שנים לעגתי לטבעונות", אומרת דסוקי, "עד שנחשפתי להרצאה שהפילה לי את האסימון". גם בעיות בריאותיות לאחר אכילת מוצרי חלב שהתחילו כמה חודשים לפני כן היו עוד רמז וסימן שמשהו צריך להשתנות. "הכל התיישב בבת אחת ולקחתי החלטה, מבלי לספר לאף אחד – ניסיתי את הטבעונות חודשיים, בשקט. התעניינתי במטבח ובתחליפים – מה מחליף מה, כי אני מאוד אוהבת לאכול ולא רציתי לוותר על המטבח שלי".

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ