שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שומר נפשו ירחק מעוגות ועוגיות כשרות לפסח מהסופר

מרקמם וטעמם המשונה של המוצרים עלולים לפגום בחיבה האנושית למתוק — ואולי למזון בכלל. למרבה האימה, גם השקעה כספית במאפה יקר מקונדיטוריה אינה ערובה לאיכות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דני בר-און
דני בר-און

בימים אלה רצה בטלוויזיה פרסומת של מכון ידוע, שמבטיח גמילה מיידית מסוכר ומגלוטן. טעימת מבחר מקרי למדי של מוצרים כשרים לפסח מהסופר העלתה שאין צורך לבזבז הרבה כסף על מכון גמילה. פשוט קנו לכם כמה מהמוצרים האלה, והם כבר יעבירו לכם את החשק לעוגות ועוגיות ולמזון בכלל, לפחות עד אחרי החג.

ניקח לדוגמה את עוגת הבראוניס הכשרה לפסח עם אגוזי מלך, קלאסיקה שוודאי נמכרת היטב. ניסיון לגלות איזו מבין העוגות — של אסם או של עלית — טובה יותר, או גרועה פחות, היה מבלבל למדי. לעוגה של עלית היה מרקם אוורירי באופן חשוד וטעם לוואי מתעתע, ואילו עוגת אסם הדחוסה סבלה ממתיקות קיצונית וגם כן משמץ של טעם לוואי. אסם ניצחה בנקודות בסופו של דבר, אבל שומר נפשו ירחק משתי העוגות האלה, שעושות מעשים שלא כדרך הטבע בעמילן תפוחי אדמה ובגליצרול (כ"חומר הלחה". יאמי). עוגת אסם אפילו מתהדרת ברכיב היוקרתי "צימקאו". השם ירחם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ